Sprievodca pestovaním cukrovej repy
Cukrová repa sa v Európe pestuje už viac ako 150 rokov. Počas svojej vegetačnej doby, ktorá trvá asi 6 mesiacov, kumuluje v sebe cukor vďaka prísunu vody, živín, slnečnej energie a oxidu uličitého.
Avšak tak, ako sa v priebehu rokov stáva cukrovar moderjnejším, výkonnejším a efektívnejším, zvyšuje sa aj výkonnosť cukrovej repy ako poľnej plodiny. Cieľom skupiny Nordzucker, a v rámci nej i spoločnosti Považský cukor je, spolu s pestovateľmi a ďalšími partnermi podieľať sa na zvyšovaniu konkurencieschopnosti tejto plodiny, pretože budúcnosť cukrovej repy je zároveň budúcnosťou spoločnosti Norzdzucker.
V tejto sekcii nájdete všetky najdôležitejšíe informácie týkajúce sa pestovania cukrovej repy, počnúc prípravou pôdy až po dopravu cukrovej repy do cukrovaru.
Makrofenologická stupnica rastu repy
